Logo-transp_edited_reverse.png

OVERONS

Utopia Horsecare is opgericht in 2004. Een tijd waarin meusli's een nieuwe rage waren en paardenhouders met toenemende mate begonnen te experimenteren met supplementen.

Vanuit de diepe overtuiging dat goede uitgebalanceerde basisvoeding voldoende moet zijn voor een gezond paardenlichaam is Utopia Horsecare opgericht om te onderzoeken wat die balans is. Zelfs wat de verschillen zijn tussen rassen, leeftijden, gebruikt, etc. Opgedane kennis hebben we sindsdien verspreid in de vorm van onafhankelijk advies op maat, los van fabrikanten.

Helaas ondervonden we zware concurentie van internet. Tegelijkertijd was goed  horsemenship in opkomst. Om hierop in te spelen zijn wij ons gaan verdiepen wat voor voeding en supplementen er op de markt zijn en hebben wij die merken geselecteerd die aansluiten bij onze visie. Deze merken vind je terug in onze webshop.

Vanuit de voeding merken wij dat er ook gezocht werd naar manieren om via voeding de kwaliteit van de hoeven te verbeteren. Hierop hebben wij het bekappen en verzorgen van hoeven ons eigen gemaakt met behulp van een opleiding bij G.H. Smit uit Rijssen. Sindsdien zorgen wij ook voor de hoeven van het paard.

Vanuit de Hoofcare zijn wij verder gegroeid in de zorg voor het algehele bewegingsapparaat van het paard. Hiervoor hebben wij de opleiding tot paarden sportmasseur gevolgd bij het Aeres Training Centre in Barneveld met daaropvolgend de bijscholingen gevolgd in Medical Taping paard. Utopia Horsecare is doorvoor ook aangesloten bij het VPSN. Hiervoor volgen wij jaarlijks verplichte bijscholingen vanuit het VPSN. Wij worden hiervoor vaak ingezet voor acute blessures, revalidatietrajecten, maar ook preventief en op onderhoudsbasis.

Vauit het bewegingapparaat zijn wij ook gaan kijken naar hoe wij met behulp van de juste training kunnen helpen met revalidatie, therapie, maar ook preventief ter voorkoming van. Dit kan vaak vanuit grondwerken/loswerken, maar ook rijtechnisch. Hetzij bepaalde oefeningen die het paard nodig heeft als therapie dan wel revalidatie alswel het verbeteren van rijkwaliteiten van de ruiter rekening houdende met de bouw van het paard waarbij het uitganspunt is de balans van het paard en het recht richten. Oms onze kennis op gebied van training en training geven te versterken hebben wij de opleiding Freestyle instreucteur gevolgd bij de Freestyle Academy van Emiel Voest.

Tot slot bieden wij vanuit het algehele zorgperspectief stalling aan voor voor een fijne vakantie voor paard en ruiter. Dit kan betekenen dat je paard bij ons op stal staat en jij logeert in een B&B of camping bij ons in de buurt, of dat jij zelf op vakantie gaat en dat er iemand voor je paard zorgt. Wij doen dan ons best je paard ook een vakantie gevoel te geven.

OVER JOSE BOSMA

Mijn naam is José Bosma. Ik ben geboren in 1980 te Almelo. Ik ben vanaf mijn 20ste bezig met paarden. Toen kwam mijn eerste eigen paard bij mij, Sjonnyboy. Door schade en schande heb ik veel van en met hem geleerd. Door hem is mijn passie voor paarden gegroeid en ben ik mij meer gaan interesseren in het wezen paard en ben ik mij met opleidingen en cursussen meer in paarden gaan verdiepen. Ik omschrijf mijzelf vaak als iemand met keuzestress, wel op een positieve manier, ik vind erg veel dingen leuk en derhalve mag ik graag verschillende paardensport diciplines beoefenen. Ik heb ondertussen veel ervaring in de disciplines dressuur, endurance, (samengestelde) mensport en heb zelfs een paar lessen western gevolgd om dat ook daar eens kennis mee te maken en van te nemen. Dit heb ik allemaal gedaan vanuit mijn brede interesse en nieuwsgierigheid. Dit is mijn manier om de betere ruiter en paardentrainer te zijn. 
 

IMG_20181117_190718_498 (1).jpg
IMG_4903_edited_edited_edited.jpg

OVER ARNOUD BOSMA

Mijn naam is Arnoud Bosma. Ik ben geboren in 1979 in Groningen. Ik heb mijn hele leven al affiniteit met paarden gehad. Op mijn 8e levensjaar mocht ik eindelijk op paardrijles op een manege nabij Hoogezand-Sappermeer. Mijn eerste les was op een pony genaamd Roeska.

Ik 1989 ben ik verhuisd naar Assen, waar ik het paardrijden niet meer heb opgepakt. Gelukkig heb ik een jongere zus die in 1993 op paardrijles ging bij Piet Bakker in Deurze. Zo nu en dan mocht ik daar ook eens een lesje meedoen.

 

In 2000 heb ik een prachtige 1 jarige Fjordenmerrie gekocht met de naam Utopia, hier links op de foto.

Utopia was nog te jong om te bereiden, maar ter voorbereiding heb ik al wel rijlessen genomen bij Piet Bakker en in 2001 ook Freestyle cursussen gevolgd bij Emiel Voest, Fase 1 & 2.

Utopia heb ik zelf zadelmak gemaakt en beleerd. Nou ja, zadel mak gemaakt.... ik ben er voorzichtig op gaan zitten en Utopia had zo iets van Leuk! kunnen we eindelijk samen op pad. En daar gingen we op een kort tapritje over het Baloërveld.

in 2006 kregen Utopia en ik er maatjes bij. José met haar Welsh NWR pony Sjonnyboy. Met zijn vieren hebben we heel wat buitenritten gemaakt en na een aantal pensioenstallingen hebben we voor onze paarden zelf land kunnen huren in Loon.

 

Daar hebben we in 2008/2009 onze eerste veulen gefokt met Utopia. Het is een hengstje geworden die nogsteeds bij ons is als fantastisch werkwillen rij- en menpaard. Zijn naam? Wel, Utopia kreeg (een) Fenomeen.

Ondertussen kwam in 2007 de Gelderse merrie Betsy in ons leven erbij. Met haar hebben we 2 veulens gefokt. In 2016 werd de gelderse hengst Lucas geboren en in 2018 de gelderse merrie Nikita AJ.

In 2014 zijn wij verhuisd van Assen naar Nieuw-Balinge. Hier hebben we een huis gekocht met ruim voldoende eigen weidegrond en een grote schuur met stallen. Sindsdien leveren wij bestaande en nieuwe diensten vanuit deze locatie en zijn wij constant bezig om de locatie te verbeteren.

Ik hoop ook snel  kennis te mogen maken met jou.

                                                                                              

 

Arnoud